De site voor leden van kascommissies van alle verenigingen
Ook voor penningmeesters ! Ook voor verenigingsbestuurders !
HOME Vraagbaak Recensies Links Auteur
Checklist Workshops Fraude Actuele bedragen HOME

Over de auteur

Drs. Maarten den Ouden is bedrijfseconoom en controle-expert. Hij volgde de postdoctorale studie tot registeraccountant aan de Vrije Universiteit en was onder meer manager Interne Controle bij de Postbank en manager Interne Accountantsdienst bij Postkantoren BV. In het voortgezet onderwijs is hij werkzaam geweest als docent economie en management en organisatie.

Maarten den Ouden was docent bij de docentenopleiding voor de cursussen Bestuurskader van de Nederlandse Sport Federatie en lid van de redactiecommissie van de serie “De moderne sportvereniging”. In het verenigingsleven heeft hij verschillende functies bekleed.

Workshop Kascommissie: concrete tips en praktische "eye-openers" voor uw controle!

Bent u lid van een kascommissie en vraagt u zich af hoe de controle goed en efficiënt kan worden gedaan? Controle is niet moeilijk, maar u moet wel even weten waar u op moet letten. Zelfs vrijwilligers die niet bijzonder administratief onderlegd zijn, kunnen een effectieve en efficiënte kascontrole uitvoeren.
In de Kascommissiegids kunt u lezen hoe u dat aanpakt. Maar misschien vindt u het prettiger om in een workshop de benodigde kennis aangereikt te krijgen en de gids als naslagwerk te gebruiken? De workshop is interessant en nuttig voor vrijwilligers mét én zonder ervaring!
Ook voor penningmeesters is de workshop erg nuttig.
Het niet goed uitvoeren van de jaarlijkse kascontrole kan grote gevolgen hebben! Het voortbestaan van de vereniging kan op het spel staan als belastingwetten niet correct worden nageleefd en als een penningmeester lange tijd fraude kan plegen zonder dat dit wordt ontdekt.
Lees krantenartikelen over fouten en fraude

Er zijn basisworkshops (2,5 uur) en vervolgworkshops (2,5 uur), met een onderscheid tussen "algemene verenigingen" en "VvE's ".
Voor de data van geplande workshops klik hier.

U kunt altijd zelf het initiatief nemen om een workshop te organiseren. Neem daarvoor via onderstaande links contact op.
Speciaal voor kascommissies van VvE's bestaat de mogelijkheid van een "huiskamerworkshop". In deze workshop in zeer kleine kring (bijv. alleen voor de kascommissie van uw eigen VvE) wordt de aanpak van de controle behandeld aan de hand van de jaarrekening van uw eigen VvE. Op deze manier krijgt u een optimale ondersteuning-op-maat voor uw controle.

Heeft u interesse in een workshop en staat er geen workshop in uw omgeving gepland? Stuur een mailtje (vermeld s.v.p. uw woonplaats) en u ontvangt bericht zodra er een workshop bij u in de buurt beschikbaar komt. Geeft u s.v.p. ook aan in welke workshop (voor VvE's of voor gewone verenigingen) u geïnteresseerd bent.


Informeer mij als er een workshop in de buurt wordt georganiseerd
Als u een groep samenstelt van 10 of meer (potentiële) kascommissieleden of andere geïnteresseerden, kan de auteur een of twee instructieve en interactieve workshop(s) voor u verzorgen!
Neemt contact op om een workshop af te spreken